Beleef Rotterdam

Historisch, Culinair, Sportief of Cultureel. Voor ieder wat wils. En  combineer deze dag met een bezoek aan de huiskamer van House of Hope.

Beleef Rotterdam en ontmoet haar bijzondere inwoners

Dat kan op verschillende manieren. We hebben vier thema’s uitgewerkt, waarmee je een dag kunt vullen. Uiteraard in combinatie met een bezoek aan de huiskamer van House of Hope.

Historisch

(voor wie bij Rotterdam alleen aan nieuwbouw denkt)

Laat je historische hart sneller kloppen door een bezoek aan stadsdeel Het Nieuwe Werk (het Scheepsvaartkwartier). De statige herenhuizen en klassieke lanen in deze wijk brengen je terug naar het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam.

Jouw dagprogramma

Alleen al de entree van deze tuin is prachtig. Kijk goed rond op de Kievietslaan. Schoonoord werd als familietuin ‘Rust en Lust’ aangelegd in 1816. Erfgenamen kozen er voor de tuin open te stellen voor publiek. Dit rijksmomument is tussen 08.30 en 16.30 vrij toegankelijk. Geniet van de natuur en haar bewoners.
Adres: Kievitslaan 8, 3016 CG Rotterdam
OV: Neem vanaf Rotterdam centraal tram 8 richting Spangen

‘Wandel vanaf Schoonoord in 10 minuten naar het WereldMuseum.’

Aan de Willemskade vind je het Wereldmuseum in een neoclassicistisch pand uit 1851. Het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers. Er is een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Met bijzondere tentoonstellingen geven ze je een nieuwe kijk op bekende onderwerpen.
Adres: Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam
OV: Neem vanaf Rotterdam centraal tram 7 richting Willemsplein of tram 8 richting Spangen

Stap de deur uit van het Wereldmuseum, en maak direct een wandeling in de prachtige Veerhaven.’

Dit is zo’n plek in Rotterdam die je gezien moet hebben. De charmante Veerhaven. Een romantische plek waar oud en nieuw samenkomt door de historische schepen en imposante jachten. Je kunt hier heerlijk wandelen. Het uitzicht op de skyline van Rotterdam is prachtig.

De Veerhaven is een stop voor de watertaxi. Eindig je dag met een Bezoek aan House of Hope en vaar vanaf de halte Veerhaven naar de halte Fenix/Walhalla. Nog een paar minuten lopen en schuif aan voor een kop koffie bij House of Hope.

Je kunt je dagje-uit aan Rotterdam uitstekend combineren met een bezoek aan House of Hope. Of je nu met een groep van vijf of vijftien bent, weet je van harte welkom in een van onze gezellige woonkamers. Daar vertellen we je graag meer over ons werk.

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een bezoek? Neem dan contact op met Corine de Jong, corine.dejong@houseofhope.nl of 010 – 484 67 32 of vul dan onderstaand formulier in.

House of Hope kan ook naar jullie komen en een presentatie verzorgen. Klik hier voor meer informatie.

Ik meld me aan en Beleef Rotterdam!

Straat en huisnummer
Postcode
Plaats
Laat ons weten aan welke periode je denkt.
Weet je het aantal nog niet precies? Geef gewoon een schatting.
Scroll naar boven