Onze mensen

Onze mensen - House of Hope
Gele cirkel

Bij House of Hope werken we als één grote familie samen, als medewerkers, vrijwilligers (zowel vanuit de wijk als vanuit de achterban) en stagiaires. Zo zorgen onze mensen met elkaar voor een gezellige en familiaire sfeer, en geven we vorm aan alle activiteiten.

Medewerkers

Bij House of Hope werken 18 medewerkers (12,8 fte). Op de locatie Tarwewijk zijn dat Elsbeth Hubach als teamleider en Lydian Hubach, Achmed Jaddi, Hanneke Kwakernaak, Annette Olugosi, Els Roth, Lennart Oudenaarden en Channa van Splunter als maatschappelijk dienstverleners.

Op de locatie Beverwaard is Annemarie Saat teamleider en werken Giovanna Feller, Jeroen Geertsma, Moriah Richardson en Paul de Romph als maatschappelijk dienstverleners.

Op de locatie Katendrecht is Corine de Jong teamleider en zijn Edwin Hamelink, Achmed Jaddi, Amy Oudenaarden-Tromp en Jantina van Veelen werkzaam als maatschappelijk dienstverlener of groepswerker.

Op de locatie IJsselmonde werken Anja Elzinga en Paul de Romph als maatschappelijk dienstverleners.

Op de locatie Katendrecht bevindt zich tevens het zogeheten glazen kantoor van de bedrijfsvoering. Daar staat het bureau van directeur Cor Hubach, die wordt ondersteund door Corine de Jong en Eva Vreeken die actief zijn op het gebied van communicatie, fondsenwerving, financiën, enzovoorts. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de algemene aansturing van de organisatie en het scheppen van de juiste randvoorwaarden om het werk te kunnen doen.

Vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers – rond de 200 – zou House of Hope nergens zijn. De één is gastheer, de volgende maakt wekelijks eten klaar en weer een ander helpt met klusjes bij mensen thuis. Veel van onze vrijwilligers komen zelf met een hulpvraag binnen en willen vervolgens iets terugdoen. Het andere deel van de vrijwilligers komt uit onze achterban: kerken, ondernemers, sociale investeerders, scholen en particulieren. Een aantal van hen wonen in de wijk, anderen komen van buiten Rotterdam. Ook vrijwilliger worden? Kijk hier waar jij mee kunt helpen.

Stagiaires

Jaarlijks zijn er zo’n 20 studenten die voor kortere of langere tijd stage bij ons lopen. Ze volgen de opleiding Social Work bij de CHE, Hogeschool Rotterdam of InHolland, en volgen de stage in hun tweede, derde of vierde jaar van de opleiding. Ook zijn er leerlingen van het Hoornbeek College die een maatschappelijke stage bij ons volgen.

Bestuur

Het bestuur, dat het beleid bepaalt en toeziet op de uitvoering daarvan, bestaat uit de volgende leden:

Bram van Hemmen, voorzitter
Dorieke Hammink, secretaris
Gert-Jan van der Maas MSc, penningmeester
Jan Wolter Oosterhuis, algemeen lid
Michiel Grauss, algemeen lid
Karin de Schipper-Visser, algemeen lid

Scroll naar boven