Ze kennen House of Hope al sinds het begin en zijn inmiddels gepromoveerd tot de beheerders van de nieuwe activiteitenruimte die in december officieel is geopend.
Hulp bij papieren en administratie
Sheritza en Papaji zijn 35 jaar getrouwd en wonen zo’n 23 jaar in de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid. Ze zijn allebei in Curaçao geboren, maar uiteindelijk naar Nederland gekomen. Ze kennen House of Hope al sinds 2004, omdat ze vlakbij het vorige pand van House of Hope in de Tarwewijk woonden. Het was daarom fijn dat ze zo dichtbij hun hulpvraag konden stellen. “Daar komen we in contact met een maatschappelijk hulpverlener, die ons heeft geholpen met het op orde krijgen van onze papieren en administratie.” Ze voelen zich direct vertrouwd bij House of Hope en willen graag wat betekenen voor de organisatie. Naast dat ze regelmatig deelnemen aan activiteiten die voor de buurt worden georganiseerd, maken ze ook iedere week het gebouw schoon als vrijwilligers. Ze zijn heel wat jaren op deze manier betrokken, totdat op een gegeven moment het contact verminderd. Beiden zijn druk met hun werk en ook hun gezin vraagt steeds meer aandacht.
In de ziektewet en schulden
Maar dan wordt Papaji ziek en kan hij niet meer werken. Hij wordt 100 procent afgekeurd en belandt in de ziektewet. Sheritza is nu grotendeels de enige kostwinner en dat is erg zwaar. Sheritza ervaart namelijk ook gezondheidsproblemen en kan fysiek niet al het werk meer doen. Sheritza en Papaji komen in de schulden terecht en weten niet meer hoe ze het moeten oplossen. De Belastingdienst neemt veel van hun bezittingen en vermogen in beslag. Op een dieptepunt besluiten ze opnieuw hulp te vragen. Hoewel het lang geleden is dat ze contact hebben gehad, willen ze weer aankloppen bij House of Hope. Echter is de organisatie verhuisd naar een andere locatie. Sheritza en Papaji besluiten eerst contact te zoeken met de maatschappelijk hulpverlener waarmee ze eerder contact hebben gehad. Hij werkt niet meer bij House of Hope, maar brengt hen in contact met hulpverlener Annette. Zij helpt het echtpaar met het opzetten van bewindsvoering om de schulden af te kunnen lossen. Nu zijn inmiddels al vijf jaar schuldenvrij.
“Een heuse eer”
Het voelt voor Sheritza en Papaji direct weer vertrouwd bij House of Hope. Ze worden met open armen ontvangen. “We worden gevraagd om opnieuw vrijwilliger te worden en zo betrokken te blijven.” Sheritza wordt gastvrouw in de huiskamer en sluit zich aan bij de vrouwengroep. Daarnaast wordt het stel gevraagd de beheerders te worden van de nieuwe activiteitenruimte aan de Wolphaertsbocht. Een heuse eer, vinden ze zelf. En een verantwoordelijkheid waar ze serieus mee omgaan.
House of Hope heeft veel betekend in het leven van Sheritza en Papaji. “We hebben alleen maar goede woorden voor iedereen die werkt bij House of Hope. Ze hebben ons goed geholpen en de tijd daarvoor genomen.” Ze zijn dankbaar dat ze nu iedere dag iets terug kunnen doen en bidden “dat God House of Hope en de mensen die daar werken zal beschermen”.