Basis op orde, inclusief een baan

3 juni 2021
Vanaf het begin zijn we met open armen ontvangen. Het voelde fijn en vertrouwd om hier te zijn. Ik kwam binnen met één probleem en uiteindelijk ben ik geholpen met al mijn problemen.
House of Hope - Verhalen - Basis op orde, inclusief een baan
Gele cirkel

Ik ben een gehuwde man en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen. Sinds kort werk ik als medewerker bij Elcotel, een baan die ik te danken heb aan House of Hope. In dit werk help ik bij het inrichten van supermarkten. In 2018 is mijn vrouw vanuit Marokko hierheen gekomen. Zelf heb ik een Nederlandse verblijfsvergunning maar mijn vrouw niet. Het is onzeker of ze hier mag blijven.

We hadden niemand

Mijn karakter is om zelf alles op te lossen. Begin 2018 merkte ik dat dit niet meer lukte, mede doordat ik de Nederlandse taal onvoldoende begreep. Mijn financiën bijhouden lukte niet, ik had geen baan en leefde van een WW-uitkering. Als ik mijn huur had betaald, was het geld al bijna op. Door al deze dingen ontstonden er schulden. Het was een trieste tijd. We voelde ons alleen, omdat we niemand hadden die ons kon helpen.

Ze maken tijd voor je vrij

Ik ging hulp zoeken en kwam uit bij House of Hope. Vanaf het begin zijn we met open armen ontvangen. Het voelde fijn en vertrouwd om hier te zijn. Ik kwam binnen met één probleem en uiteindelijk ben ik geholpen met al mijn problemen. Ze hebben hier geen vaste ‘afspraak-tijd’ voor mensen staan, ze maken tijd voor je vrij, zoveel wat op dat moment nodig is.

Door hulp van House of Hope kan ik weer normaal leven. Ze hebben de voedselbank voor mij geregeld en een baan waar ik tot heden nog werkzaam ben. Voor mijn kinderen hebben we samen een school geregeld. En dankzij House of Hope zijn mijn financiën weer onder controle en lukt het mij om zelfstandig mijn schulden af te lossen.

Stabiel en zelfstandig

Waar ik het meest trots op ben is dat de situatie nu stabieler is dan voorheen. Door de vele informatie en uitleg die ze mij gegeven hebben, ben ik nu veel zelfstandiger. Dat was mijn wens.

In de toekomst hoop ik mijn rijbewijs voor vrachtwagenchauffeur te halen. House of Hope helpt mij hierbij. Ik hoop ook meer tijd te hebben om andere mensen te kunnen helpen. Ik heb de hulp gekregen die ik nodig had en wil graag iets terug doen voor andere mensen die zelf ook door een moeilijke tijd gaan.

Heb jij hulp nodig? Neem contact met ons op.

Scroll naar boven