Eden: “House of Hope is mijn familie’

1 juni 2022
Onze bezoekster Eden kan precies beschrijven wat hoop is. ‘Ik zie dat mensen met gebogen schouders binnenkomen en langzaamaan rechtop gingen staan.’ Eden weet daar zelf alles vanaf…
Gele cirkel

Geen verlichting, geen gordijnen, geen spullen

Ik kwam in contact met House of Hope doordat ik tijdelijk een Eritrese vrouw in huis had die net uit het AZC kwam. Zij kwam in Beverwaard wonen. Alleen. Ze had een huis toegewezen gekregen met betonnen vloeren, geen verlichting, geen gordijnen, geen spullen. Ik heb haar een maand in huis genomen en haar meegenomen naar een spreekuur van House of Hope in de Regenboogschool waar ik voor haar tolkte. House of Hope heeft haar huis ingericht, geholpen met kleding en eten, uitkering aanvragen en zoveel dingen meer. Ik ervaarde hulp, liefde, oprechtheid en zag hoe mensen met elkaar omgingen. Hierdoor wilde ik ook iets betekenen voor de mensen in mijn wijk. In de jaren die volgden heb ik gezien dat mensen met gebogen schouders binnen kwamen en langzaamaan rechtop gingen staan. Ook ik ben weer rechtop gaan staan.

Als gist

Ik heb een mooie jeugd gehad, maar het leven is daarna niet makkelijk geweest als alleenstaande moeder ver weg van mijn familie, die dagelijks strijd met een chronische ziekte. House of Hope heeft veel meer gedaan dan mij helpen. Het is mijn familie, ik kan delen wat in mijn hart is en mag zijn wie ik ben. Ik heb veel over mijzelf geleerd. Ik vergeleek mijzelf altijd met anderen en vond het moeilijk om mijzelf zoals ik ben waardevol te vinden. Ik ging daaronder gebukt, maar bij House of Hope heb ik geleerd om mezelf te zijn. Jaren geleden op mijn verjaardag kreeg ik een kaart met persoonlijke teksten van mijn collega’s, mijn House of Hope familie, met daarop precies de dingen geschreven waar ik moeite mee had. Het waren juist die dingen die zij hadden opgeschreven en als waardevol zagen. Dat raakte mij diep. Ik realiseerde mij dat House of Hope mij waardeerde om wie ik ben en dat heeft mij veranderd. Voor mij is House of Hope als gist. We doen kleine dingen, maar het heeft veel betekenis. Het delen van een klein beetje hoop, leidt tot steeds meer hoop. De problemen zijn niet altijd weg, maar mensen gaan weer rechtop staan. Ik ben zelf weer rechtop gaan staan. Dat is hoop voor mij.

Scroll naar boven