Eén grote, multiculturele familie op vakantie

30 augustus 2023
“Ik weet niet zo goed hoe ik met rust moet omgaan, omdat ik altijd bezig ben”, aldus een alleenstaande moeder van vier kinderen. “Ik heb nooit een moment dat ik iets voor mezelf kan doen.” Daarom heeft ze met volle teugen genoten van de vakantie, samen met 55 andere mensen uit de wijk Beverwaard.
Gele cirkel

Dit jaar gaat de reis naar het brinkendorp Norg in Drenthe. Alleen al met de touringcar er naar toe is een feest. Ouderen, (alleenstaande) moeders, vaders, kinderen: het is alsof er één grote, multiculturele familie op stap is.
Op de plek van bestemming is er van alles te doen. Vaders leren kinderen volleybal spelen, tieners relaxen op de trampolines en een Syrische vader leert poolen. De hunebeden worden bezocht en de kinderen zijn urenlang in het zwembad. De avonden kunnen niet meer stuk als het kampvuur brandt en marshmallows geroosterd worden. Ouders wisselen ervaringen uit en hebben gesprekken van hart tot hart.
“M’n kinderen vonden het best spannend, omdat ze bijna niemand kenden. Maar ik zie ze nu genieten en met andere tieners optrekken. Daardoor kan ik zelf nu ook echt ontspannen”, vertelt een alleenstaande moeder van drie tieners.

In deze driedaagse vakantie waren er even geen problemen en geen afspraken, maar was er rust en ontspanning. Mensen hebben de accu opgeladen om hun leven in Rotterdam weer op te pakken.

Scroll naar boven