Eenzaam en levensmoe…

26 oktober 2021
Reina’s vraag naar euthanasie gaat over als ze persoonlijk contact krijgt met onze vrijwilligers.
Gele cirkel

Uitzichtloos

Reina woont met plezier op Rotterdam-Zuid: ze heeft ruime woning in een rustige straat, maar… ze is alleen en voelt zich eenzaam. Ze heeft nooit kinderen gekregen, haar man is overleden, ze heeft veel familie verloren en haar gezondheid gaat achteruit. Naar buitengaan lukt niet meer en het balkon ziet er troosteloos uit. Dagelijks kampt ze met veel benauwdheid. Het leven van Reina lijkt uitzichtloos.

Gelukkig ziet ze wel de thuiszorg, maar dat zijn vaak ook weer  nieuwe gezichten, en ook de tijden zijn iedere keer weer anders. Dat is lastig als je op leeftijd bent en erg hecht aan structuur. Iedereen komt even snel binnen om de zorg te geven die Reina nodig heeft. Door de werkdruk heeft de thuiszorg niet altijd meer tijd voor een praatje. Reina vindt dat jammer, want ze houdt van mensen. En het geeft haar een gevoel dat ze niet meer meetelt. De chronische ziekte en eenzaamheid maken dat ze spreekt over euthanasie.

Vriendinnencontact

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Reina via de huisarts in contact komt met het wijkbezoek van House of Hope. In coronatijd bellen twee vrijwilligers haar wekelijks en krijgt Reina elke week bezoek. Haar vele mooie planten krijgen dan ook aandacht.

House of Hope brengt leven door persoonlijk contact met Reina en post via de kaartenactie. Ook is haar balkon schoongemaakt, geverfd en voorzien van enkele mooie kunstrozen en klimop. Reina zit nu af en toe weer buiten. Het contact met de vrijwilligers is uitgegroeid tot vriendinnencontact.

Scroll naar boven