HBO’er Ifra had nét even dat steuntje in de rug nodig

14 juli 2023
Een hbo-opleiding volgen en eigenlijk helemaal zelfredzaam zijn, en tóch net even een steuntje in de rug nodig hebben. Dat was het geval met Ifra die zich geen raad meer wist met een buurman die haar bedreigde.
Gele cirkel

HBO verpleegkunde

Van oorsprong komt Ifra uit Somalië. Als kind is ze naar Nederland verhuisd, en inmiddels is ze hier helemaal ingeburgerd. Ifra heeft twee jonge kinderen. Helaas is ze een paar jaar geleden gescheiden, en kijkt haar man niet meer naar de kinderen om.
Na haar scheiding is Ifra gestart met de hbo-opleiding verpleegkunde. Dat ging uitstekend, tot het laatste half jaar dat ze moest afstuderen.

Dreigingen en treiteren

Al langere tijd heeft Ifra problemen met haar buurman. Hij beticht haar van geluidsoverlast. Als ze maar nauwelijks geluid maakt, komt hij naar haar toe, en dreigt haar iets aan te doen. Ook treitert hij het gezin, door op de meest rare momenten zelf allerlei herrie in huis te maken.
De hele situatie maakt Ifra zo angstig, dat ze zich niet meer kan concentreren op haar afstudeeronderzoek.
Ook voor haar twee dochtertjes is het erg moeilijk. Ze zijn bang om geluid te maken en durven niet meer op hun eigen slaapkamer naast die van de buurman te slapen, en liggen nu bij hun moeder op de kamer.

Dubbele huur

Ifra gaat met haar angstklachten naar de huisarts. Als hij hoort wat de oorzaak is van haar klachten, verwijst hij haar door naar House of Hope. Ifra vertelt dat ze zich heeft zich ingeschreven bij Woonnet Rijnmond en inmiddels een ander huis heeft toegewezen gekregen. Eigenlijk had ze nog helemaal niet willen verhuizen. Haar droom was om eerst af te studeren, een baan te hebben, te sparen en dán pas te verhuizen.
Echter kan ze niet langer wachten. De angst en stress wordt haar teveel.
Probleem is echter dat Ifra geen spaarpotje heeft kunnen opbouwen van haar uitkering. Ze moet een maand dubbele huur betalen, en zit met haar handen in het haar. Waar moet ze het geld vandaan halen? We helpen haar door een fonds aan te schrijven die een maand huur voor zijn rekening neemt. Ook helpen we haar met de inrichting van de slaapkamer voor haar dochtertjes.

Inmiddels zit Ifra met haar twee kinderen in haar nieuwe woning. De rust is weergekeerd en ze heeft haar studie weer opgepakt. Binnenkort hoopt Ifra de vlag te kunnen uithangen.

De persoon op de foto heeft geen relatie met het verhaal.

Scroll naar boven