House of Hope start vierde locatie in Rotterdam-Lombardijen

27 januari 2024
Per 1 februari start House of Hope in Rotterdam-Lombardijen, in nauwe samenwerking met de kerken in deze wijk.
Gele cirkel

Rotterdam-Lombardijen is een (groene) wijk waar veel éénoudergezinnen en veel éénpersoonshuishoudens wonen. Relatief veel mensen leven van een uitkering. Er zijn zorgen of jongeren in de wijk voldoende perspectief hebben. Kerken in de wijk, de gemeente en de welzijnsorganisatie zijn positief dat House of Hope naar Lombardijen komt. Annemarie Saat, kwartiermaker locatie Lombardijen: “We zijn meer dan welkom, omdat de urgentie wordt gevoeld dat er informele zorg nodig is. En daar zijn we als House of Hope in gespecialiseerd”.

House of Hope houdt maatschappelijk spreekuur waar mensen geholpen worden met hun financiën, invullen van formulieren, etc. Verder worden er groepsactiviteiten georganiseerd en gaat House of Hope de wijk in om mensen te vinden die hulp nodig hebben, het zogenaamde outreachende werk. Deze hulp organiseert zij vanuit de Johanneskerk, waar House of Hope zich gaat vestigen.

Saat is dankbaar dat ze kunnen starten in Lombardijen. “We hebben deze wijk al jaren op ons hart omdat we veel nood zien. Ons gebed is verhoord dat we hier nu ook aanwezig kunnen zijn.”

House of Hope start met twee dagdelen. Zodra de financiële situatie het toelaat, zal dit uitbreiden.

Geef voor onze locatie Lombardijen, zodat we méér dagen open kunnen en méér mensen kunnen helpen!

Scroll naar boven