‘Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, maar zij wel!’

6 april 2022
Anja had last van angsten en wilde meer onder de mensen zijn. Dat durfde ze echter niet. Totdat ze bij de vrouwengroep van House of Hope kwam.
Gele cirkel

Anja kwam drie jaar geleden samen met de POH (Praktijkondersteuner Huisarts) bij de vrouwengroep van House of Hope. ‘Ik vond het enorm spannend’. Anja heeft last van angsten, wil meer onder de mensen zijn, maar durft dit niet alleen.

Geaccepteerd op de vrouwengroep

Bij de vrouwengroep ervaart Anja direct een warm welkom, aandacht en oprechtheid, maar het lukt haar vanwege de spanning nog niet om de hele tijd te blijven. Maar uiteindelijk komt ze steeds langer en na een paar weken lukt het om de hele ochtend te blijven. De vrouwengroep heeft nu veel betekenis voor Anja. Door eerdere TIA’s zijn sommige ”simpele” dingen moeilijker. ‘Hier ben ik onzeker over en ik vind eigenlijk bijna alles spannend. In de vrouwengroep voel ik mij geaccepteerd, ik ben opener geworden en ik durf meer te praten.’

Vrijwilligerswerk

Bij House of Hope en in de vrouwengroep bouwt Anja nieuwe contacten op. Vanuit veiligheid en acceptatie die ze ervaart, durft ze de stap te zetten om na jaren weer op vakantie te gaan. Het is een vakantieweek met andere buurtbewoners. Ondanks dat ze er erg tegenop zag, heeft ze enorm genoten. Deze week heeft zoveel waarde voor haar gehad, dat ze daarna de stap heeft gezet om zich aan te melden als vrijwilliger. ‘Ik ben zo blij en trots. Als iemand mij een aantal jaren geleden had gezegd dat ik op vakantie zou gaan, had ik het nooit geloofd. Ik heb het gewoon gedaan en wat was een heerlijke week!’
Dit geeft haar de moed in het doen van vrijwilligerswerk. Anja verwelkomt nu andere vrouwen bij de vrouwengroep, helpt bij evenementen in de wijk, brengt een attentie rond als er vrouwen ziek zijn en ondersteunt het team van de naaicursus. ‘Ik mag leren, fouten maken en vooral mijzelf zijn. Dat is bijzonder!’ House of Hope is voor haar een plaats om te groeien en nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.

Scroll naar boven