Van wantrouwen naar vertrouwen

22 juni 2022
Meneer Prins ontmoeten we in het inloopspreekuur van House of Hope. In zijn verhaal lijkt het aanvankelijk om één probleem te gaan, maar daarna blijken er meerdere problemen te spelen.
Gele cirkel

Een nieuwe start

Meneer Prins is van oorsprong Antilliaans, maar woont al zo’n 30 jaar in Nederland. Hij is hier naartoe gekomen om een beter leven te kunnen opbouwen. Meneer Prins zit in de schulden en wil op één of andere manier hier vanaf komen. “Ik ben daarom begonnen als vrachtwagenchauffeur. Maar door een te laag loon, ben ik hier al snel mee gestopt”. Hij zoekt uiteindelijk hulp bij een organisatie om hem te helpen met zijn schulden. “Daar krijg ik telkens weer een andere hulpverlener toegewezen, waar ik dan opnieuw mijn verhaal aan moet vertellen. De hulp was daar niet echt persoonlijk”. Dan vertelt iemand meneer Prins over House of Hope en hoe hij daar goed werd geholpen. Hij besluit met zijn vraag daarnaartoe te gaan.

Zijn casus wordt opgepakt door stagiaire Rianne. In eerste instantie komt meneer Prins met de vraag of er een mail gestuurd kan worden naar de Antillen over zijn pensioen. Zijn pensioen krijgt hij namelijk gedeeltelijk vanuit Curaçao en gedeeltelijk vanuit Nederland. “Ik kom er daardoor achter dat meneer veel te weinig pensioen krijgt. Het is best bijzonder dat hij met zo weinig inkomen heeft kunnen rondkomen”, vertelt Rianne.

Meerdere problemen

Na verder uit te vragen over meneer Prins zijn situatie, blijkt dat er nog meer problemen spelen. Zo is zijn huis is slechte staat en bijna niet leefbaar te noemen. Door het klusteam van House of Hope wordt zijn huis weer helemaal opgeknapt. Ook komt Rianne erachter dat hij een slecht en ongezond gebit heeft, maar geen geld heeft om voor een behandeling naar de tandarts te gaan. Dus wordt er met een fonds een tandarts voor meneer geregeld.

Meneer Prins had eerst wantrouwen naar de hulpverlening in Nederland, “maar hier bij House of Hope heb ik weer meer vertrouwen kunnen opbouwen”. En het meest trots is hij op zijn mooie huis, het voelt echt weer als een “thuis”.

Scroll naar boven